Alarmopvolging

Adequate (alarm)opvolging
na detectie op locatie

Er zijn verschillende manieren om brand, inbraak en andere calamiteiten te detecteren. Bij de opvolging van een detectie/alarm heeft u de keuze uit een breed scala aan mogelijkheden, waarover wij u graag adviseren.

De door u aangebrachte detectoren rapporteren aan uw (brand)managementsysteem of (via doormelding) aan een particuliere alarmcentrale (PAC) en/of een regionale brandweeralarmcentrale (RBAC). Welke opvolging er voor uw situatie van toepassing is, is afhankelijk van de branche waarin u opereert en de afspraken die u hierover heeft gemaakt.

Opvolging en service level management

Welke opvolging u wilt, is afhankelijk van het belang dat u hieraan hecht in combinatie met de kosten voor deze opvolging. Grote bedrijven kunnen zelf beschikken over eigen beveiligingspersoneel dat direct polshoogte komt nemen. Een andere oplossing is gebruikmaken van een extern beveiligingsbedrijf.

In ieder geval geldt dat u zélf de juiste keuze moet maken over de gewenste opvolging bij detectie: wie, wat, wanneer, hoe snel, welke instanties, rapportages, etc. Bureau Derksen adviseert en ondersteunt u hier graag bij, wij beschikken over de kennis en ervaring om uw alarmopvolging goed in te regelen en beheren.

> Een afspraak maken